top of page

Aquest passat dissabte 31 d’agost Balaguer celebrà el Correllengua

Balaguer, va acollir el Correllengua el passat dissabte dia 31 d’agost, en aquesta ocasió estava dedicat a la figura de la lingüista i escriptora M. Carme Junyent. Tanmateix, els actes van començar el dijous dia 29 d’agost a les vuit del vespre sota els porxos del carrer d’Avall, on es va fer la presentació de l’exposició ‘Carme Junyent: 10 conceptes clau’. Tot seguit, se celebrà la xerrada ‘El català en joc?’ a càrrec de Josep Sabater, exiliat literari català des de fa molts anys al Canadà.

D’altra banda, la celebració principal, era el mateix dissabte 31, que començava amb una marxa de torxes, la qual sortia de la plaça de la Sardana i va recórrer els carrers fins la plaça del Mercadal. L’acte comptà amb la participació de les colles sardanistes Verge del Miracle, Castell Formós i Les Franqueses, el Ball de bastons del Casal Pere III i la Colla gegantera i grallera de Balaguer.

Seguidament, a partir de les nou del vespre a la plaça del Mercadal, es va llegir el manifest del Correllengua, que enguany l’havia escrit el filòleg i escriptor Jordi Badia. Després se celebrà un sopar popular i a continuació l’actuació del grup musical de les terrers de l’Ebre, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.




Comments


banner-reclam.gif
bottom of page