top of page

Nova edició del curs d’Arqueologia andalusina a càrrec del Museu de la Noguera

El Museu de la Noguera i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen un any més el Curs d’Arqueologia andalusina, el qual es farà a Balaguer del 3 al 13 de setembre.

El curs, el qual està obert a tota la ciutadania, va començar el dimarts dia 3 de setembre amb una introducció per part d’Helena Kirchner, doctora en Història medieval i la intervenció de la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs.

La següent jornada del 5, Isabel Molina de la Universitat Autònoma de Barcelona farà una xerrada sobre la vaixella andalusina de Balaguer. Tot seguit, un taller amb ceràmica, conduït per les tècniques del Museu.

El dia 6, el curs seguirà amb la intervenció ‘Història i arqueologia del gran aparell de pedra a la Frontera Superior d’al-Andalús (s.VIII-X), a càrrec de Jesús Brufal de la Universitat Autònoma de Barcelona. Després s’oferirà una visita comentada pel centre històric de Balaguer, que anirà a càrrec de Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera.

La següent jornada del curs es farà el dia 9 a la biblioteca del Museu. Aquesta començarà amb un taller titulat ‘Què ens permeten saber les restes òssies humanes? a càrrec de Jared Carballo de la Universitat Autònoma de Barcelona. Finalment, el curs acabarà el dia 13 de setembre amb una visita comentada al parc arqueològic del Pla d’Almatà, per explicar als assistents els treballs realitzats a la zona d’excavació.




Comments


banner-reclam.gif
bottom of page